Πρόταση σχεδιασμού και μελέτης φωτισμού εσωτερικού και εξωτερικού χώρου βίλας -chalet σε 3D.

 Η villa αποτελείται από  δύο επίπεδα, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο στο εσωτερικό του. Βρίσκεται σε οικόπεδο μήκους 41,361μ και πλάτους 23,324μ και περιβάλλεται από γκαζόν περιμετρικά και πετρά στους χώρους διέλευσης και στον χώρο στάθμευσης .
Στο ισόγειο υπάρχει ένα προ χολ, ένα wc, και  ενιαίος χώρος καθιστικού - κουζίνας με τραπεζαρία και  κλιμακοστάσιο που επικοινωνεί με τον α όροφο. Στο ισόγειο επίσης υπάρχει ξεχωριστός χώρος για διασκέδαση παιδιών(playroom) με βοηθητικό χώρο αποθήκης καθώς και επιπλέον καθιστικό με συνδυαστική χρήση γραφείου.   

 Ο πρώτος όροφος προσφέρεται αποκλειστικά για ξεκούραση και χαλάρωση. Διακρίνουμε τον διάδρομο ο οποίος μας καθοδηγεί στα τέσσερα υπνοδωμάτια εκ των οποίων ένα από αυτά είναι παιδικό με ατομικό μπάνιο ενώ τα υπόλοιπα τρία υπνοδωμάτια εξυπηρετούνται από ένα μπάνιο. Όλοι οι χώροι είναι πλήρως εξοπλισμένοι και στα δύο επίπεδα με την απαραίτητη επίπλωση δίνοντας έμφαση σε υλικά αλλά και υφές.

  ¨Όσο αφορά τον φωτισμό,έχει εξασφαλιστεί ο γενικός φωτισμός από τις οροφές με τη χρήση χωνευτών dimmable φωτιστικών spots ενταγμένα σε γυψοσανίδα. Παράλληλα έχει δοθεί έμφαση και στο διακοσμητικό φωτισμό. Κρεμαστά φωτιστικά με ιδιαίτερο design προσδίδουν ομοκατευθυντικό φωτισμό όπως σε αυτά της τραπεζαρίας στην κουζίνα, το καθιστικ  και στο επίπεδο του ισογείου. Επίσης ένα φωτιστικό δαπέδου στο καθιστικό του ενιαίου χώρου έρχεται να συμπληρωθεί σαν ένα επιπλέον σενάριο φωτισμού, επικουρικά με ρυθμιζόμενη ένταση φωτός. Στο καθιστικό - γραφείο υπάρχει επιπλέον φωτισμός από επιτραπέζιο λειτουργικό reading light καθώς και ατμοσφαιρικός φωτισμός στο καθιστικό δεξιά και αριστερά πάνω στα side tables.
   Στο Α επίπεδο  εκτός από τον διάδρομο, στα υπνοδωμάτια πέρα από τον γενικό φωτισμό ο οποίος και εξασφαλίζεται από τις οροφές μέσω χωνευτών dimmable spots, περιλαμβάνεται διακοσμητικός φωτισμός από κρεμαστά design φωτιστικά σώματα ομοκατευθυντικού χαρακτήρα όπως των υπνοδωμάτιων  και του  μπάνιου,   τα επιτραπέζια  φωτιστικά σε όλα τα υπνοδωμάτια, οροφής στο παιδικό δωμάτιο  και δαπέδου στο υπνοδωμάτιο .

 
 Στον εξωτερικό φωτισμό έχει δοθεί έμφαση στην ανάδειξη του κτιρίου στο α' επίπεδο με LED strips uplight dimmable στεγανές ip65 στις εσοχές περιμετρικά της κατασκευής της κατοικίας και σε όλα τα ανοίγματα(πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες) με κατευθυντικό φωτισμό προς τα κάτω μέσω της χρήσης γραμμικών στοιχείων dimmable.
 Στη κατασκευή της πέργολας έχουν τοποθετηθεί στην οροφή στεγανά χωνευτά dimmable spots για το γενικό φωτισμό ενώ στο καθιστικό που έχει διαμορφωθεί στο εμπρός μέρος πάνω στο γκαζόν έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα δαπέδου με δυνατότητα περιστροφής της κεφαλής για άμεσο ή έμμεσο σενάριο φωτός. Δύο φωτιστικά ακόμη δαπέδου dimmable downlight για τον φωτισμό της βεράντας στο α' επίπεδο της κατοικίας.
 Τα δέντρα στο κομμάτι δεξιά και αριστερά της πέργκολας καθώς και πίσω από αυτή δεξιά και αριστερά του κτιρίου φωτίζονται και αναδεικνύονται τόσο ο κορμός όσο και το φύλλωμα τους από κάτω προς τα πάνω μέσω uplight recessed ground spots ip65.        
 Τέλος στον πίσω μέρος του κτιρίου και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων έχουν τοποθετηθεί concrete bollards downlight για την σωστή και ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των πεζών. Αυδής Δημήτρης
Interior Designer -Lighting Designer
dimitris@lightplus.gr