Marcel Wanders

Marcel Wanders

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) αποφοίτησε με άριστα από το Hogeschool voor de Kunsten (ArtEZ Institute of the Arts) στο Arnhem το 1988 - αφού είχε αποβληθει από την Ακαδημία Design του Eindhoven. Το 1995 άνοιξε το στούντιό του στην παλλόμενη καρδιά της ολλανδικής πρωτεύουσας, το Άμστερνταμ. Το 1996 τραβά επάνω του την παγκόσμια προσοχή με την εμβληματική καρέκλα Knotted - συνδυάζει υλικά υψηλής τεχνολογίας με «χαμηλής τεχνολογίας» μεθόδους παραγωγής. Το Studio του Wanders αριθμεί πάνω από 1900+ έργα για ιδιώτες πελάτες και premium μάρκες, όπως η Alessi, Bisazza, KLM, Flos, Swarovski , Puma, μεταξύ πολλών άλλων. Ο Wanders θεωρείται από πολλούς ένας σχεδιαστής που πάει κόντρα στο ρεύμα, έχοντας σαν σκοπό «να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αγάπης, να ζήσει με πάθος και να κάνει τα πιο συναρπαστικά όνειρά μας να γίνουν πραγματικότητα».

 Η δουλειά του ενθουσιάζει, προκαλεί και πολώνει αλλά ποτέ δεν αποτυγχάνει να εκπλήσσει για την εφευρετικότητα και την τολμηρή και μοναδική προσπάθεια να ανυψώσει το ανθρώπινο πνεύμα και να διασκεδάσει. Με αυτό το ιστορικό, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η New York Times χαρακτήρισε τον Marcel Wanders ως «Lady Gaga of Design» ή ότι η Βusiness Week τον επέλεξε ως έναν από τους 25 κορυφαίους, επιδραστικούς σχεδιαστές στην Ευρώπη. Το 2006 το Elle Decoration απέδωσε τον τίτλο ‘’Designer of the year". Μεταξύ άλλων έχει βραβευθεί με το Philadelphia Museum of Arts ‘’modern design collaborative award’’ και το βραβείο Excellence Award για τη σημαντική συμβολή του στον τομέα του σχεδιασμού το 2009.

Σήμερα, πολλά από τα σχέδια του Marcel Wanders παρουσιάζονται στις μόνιμες συλλογές, σε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου, όπως το Centre Pompidou (FR), το MoMA (ΗΠΑ) και το Stedelijk Museum Amsterdam (NL).

 

STONE stool
195
PEBBLES stool
126
TROY 4 LEGS chair - SET OF 2 PIECES
436
TROY 4 LEGS chair TOTAL COLOURED - SET OF 2 PIECES
491
TROY 4 LEGS chair with arms TOTAL COLOURED - SET OF 2 PIECES
627
TROY STEEL ROD chair
409
SKY GARDEN 1 suspension lamp
1983
SKY GARDEN 2 suspension lamp
2714
CAN CAN suspension lamp
254
CYBORG armchair
464
CYBORG armchair VIENNA
1023
CYBORG armchair ELEGANT
641
CYBORG armchair CLUB
614
CYBORG armchair STICK
668
CYBORG armchair PLY
723

Recent projects

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 70 euro (εντός Ελλάδας)

Stay in touch

Το newsletter μας, χωρίς spam

Εγγραφή
We'd love to offer a coffee and discuss your very personal needs in person. However, you may also find us at:
Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
Web design and development by alou | powered by alou fun cart

back to top