Michael Anastassiades

Michael Anastassiades

Ο Μιχαήλ Αναστασιάδης ίδρυσε το στούντιο του το 1994 για να διερευνήσει τις σύγχρονες αντιλήψεις του πολιτισμού και της αισθητικής μέσα από ένα συνδυασμό προϊόντων, επίπλων και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Το έργο του τοποθετείται ανάμεσα στην τέχνη και στον βιομηχανικό σχεδιασμό και στοχεύει στο να προκαλέσει διάλογο, συμμετοχή και αλληλεπίδραση. Δημιουργεί αντικείμενα που είναι αφαιρετικά, χρηστικά, αλλά με μια απροσδόκητη ζωντάνια. Έργα του παρουσιάζονται σε μόνιμες συλλογές, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο Victoria & Albert, στο Λονδίνο, στο Craft Council στο Λονδίνο, στο Κέντρο FRAC στην Ορλεάνη της Γαλλίας και στο MAK στη Βιέννη. Οι ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν το Time and Again στο Geymüllerschlössel / MAK στη Βιέννη, To Be Perfectly Frank στο Svenskt Tenn στη Στοκχόλμη, στην αίθουσα Norfolk House Music στο Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο, στην Κυπριακή Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 
Έχει σχεδιάσει προϊόντα με διάφορους κορυφαίους κατασκευαστές, όπως οι: FLOS, Lobmeyr και Svenskt Tenn. Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία Michael Anastassiades Ltd για να παράγει τα υπογεγραμμένα κομμάτια του, μια συλλογή φωτισμού, επίπλων, κοσμημάτων και επιτραπέζιων αντικειμένων.
Η φιλοσοφία του στούντιο είναι μια συνεχής αναζήτηση για εκλεκτικισμό, ατομικότητα και ατελείωτες ιδιότητες στο σχεδιασμό. Ο Μιχαήλ Αναστασιάδης εκπαιδεύτηκε ως πολιτικός μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου προτού λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη βιομηχανική σχεδίαση στο Royal College of Art. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

CAPTAIN FLINT floor lamp
1312
ARRANGEMENTS suspension lamp
IC 2 suspension lamp
529
IC 1 suspension lamp
397
IC 2 wall - ceiling lamp
529
IC 1 wall - ceiling lamp
397
IC 1 floor lamp
641
IC 1 table lamp HIGH
438
IC 2 floor lamp
966
COPYCAT table lamp
605
IC 1 table lamp LOW
406
IC 2 table lamp
539

Recent projects

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 70 euro (εντός Ελλάδας)

Stay in touch

Το newsletter μας, χωρίς spam

Εγγραφή
We'd love to offer a coffee and discuss your very personal needs in person. However, you may also find us at:
Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
Web design and development by alou | powered by alou fun cart

back to top