Πρόταση μελέτης Εσωτερικού χώρου κατοικίας- Light Plus

Τα τελευταία λίγα χρόνια, η τεχνολογία LED συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορούς  ρυθμούς, ειδικά στον τομέα του γενικού φωτισμού, χάρης των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων έναντι των παραδοσιακών τεχνολογιών του  φωτισμού

Γιατί χρησιμοποιούμε τεχνολογία Led;

 

·         Η τεχνολογία Led ανταποκρίνεται  άψογα σε διάφορα πρωτόκολλα διαχείρισης φωτισμού dimming πχ Dali, Dimmer, Bluetooth Mesh Lighting Model, KNX etc.

·         Είναι μικρά και συμπαγή και έχουν μεγάλη  διάρκεια ζωής

·         Έχει χαμηλή κατανάλωση ισχύος

·         Διαθέτει υψηλό δείκτη χρωματικής απόδοσης που κυμαίνεται από καλή έως εξαιρετική

·         Διαθέτει επιλογή χρώματος και θερμοκρασίας.

·         Υψηλό επίπεδο απόδοσης

·         Χωρίς υδράργυρο

·         Υψηλό επίπεδο κορεσμού χρωμάτων χωρίς φιλτράρισμα

 

 Ανάλογα με την διάθεση μας την εκάστοτε χρονική στιγμή έχουμε την δυνατότητα να επιλέγουμε συνδυαστικά ή μεμονωμένα σενάρια. Σε αυτά μπορούμε να επεμβαίνουμε ανά πάσα στιγμή και να ορίζουμε την ένταση του φωτισμού, την φωτεινότητα στην κατεύθυνση που θέλουμε και να απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα που βιώνουμε με έντονο το αίσθημα της ευχαρίστησης. 

 

Ένας κυρίως χώρος που μας απασχολεί πρωταρχικά για την αισθητική, την εργονομία και χρηστικότητα του φωτός είναι το σαλόνι και η τραπεζαρία. Μας ενδιαφέρει τόσο ο γενικός όσο και ο ειδικός φωτισμός.     

Στο κυρίως καθιστικό επιλέγουμε  φωτιστικά σώματα οροφής γενικού φωτισμού τεχνολογίας LED με δυνατότητα dimming  που προσφέρουν επαρκή φωτισμό και συνάμα ζωντανεύει το καθιστικό μας. Στην συνέχεια του χώρου έχουν τοποθετηθεί στην βιβλιοθήκη  φωτιστικά σώματα παρέχοντας γενικό φωτισμό, για στιγμές χαλάρωσης και ανάδειξης της κατασκευής που στηρίζεται στον τοίχο  που  έχουμε τοποθετήσει τα βιβλία μας.

Ακριβώς δίπλα η γωνία ανάγνωσης  είναι εξοπλισμένη με φωτιστικό δαπέδου που διαθέτει τη πρακτική δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός. Το φωτιστικό δαπέδου για διάβασμα είναι καλό να παρέχει  κατευθυντικό φωτισμό, ή έμμεσο φωτισμό στρέφοντας την πηγής φωτός ,μετακινώντας την κεφαλή του φωτιστικού  προς το σημείο που θέλουμε ανάλογα με την ανάγκη που επιθυμούμε να ικανοποιήσουμε.

 Τέλος στον χώρο της τραπεζαρίας το φωτιστικό  θα πρέπει να προσφέρει  σενάριο μεικτού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε επαρκή άμεσο φωτισμό  προς την επιφάνεια του τραπεζιού και ταυτόχρονη επάρκεια έμμεσου φωτισμού στον γενικότερο χώρο της τραπεζαρίας. 

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μελέτες φωτισμού για επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους , τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον.
Για οτιδήποτε  πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να καλέσετε στο 210-9689113 ή να μας επισκεφτείτε στο κατάστημα μας στην Γλυφάδα ,που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 11 .

Αυδής Δημήτριος

Interior-Lighting Designer

E-mail:dimitris@lightplus.gr