ABOUT Davide Oldani & Attila Veress
Attila Veress
Γεννημένος στην Τρανσυλβανία τον Μάρτιο του 1990 - μεγάλωσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποφοίτησε από το Βιομηχανικό Σχέδιο στο Istituto Europeo di Design (Μιλάνο) το 2011. Η διατριβή του τιμήθηκε με Τιμητική Μνεία στο 23ο Compasso d'Oro (Targa Giovani). Μετά από αυτή την εμπειρία, συνέχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές και αποφοίτησε από το Master of Strategic Design στο IED το 2012. Μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε μια συνεργασία, με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Davide Oldani. Το 2013, η εταιρεία 3M του πρόσφερε την ευκαιρία να εμπλουτίσει το πολιτιστικό του υπόβαθρο στο Εργαστήριο Σχεδιασμού του Μιλάνου.
Όλες αυτές οι εμπειρίες τον οδήγησαν να συμμετάσχει και να κερδίσει την πρώτη έκδοση του BMW Creative Lab, που πραγματοποιήθηκε το 2013. Το πολυπόθητο βραβείο του έδωσε την ευκαιρία να ενταχθεί στην BMW στο Μόναχο και να συνεργαστεί με μια διεπιστημονική ομάδα αφιερωμένη σε δημιουργικά έργα που σχετίζονται με το μέλλον της κινητικότητας.
Ακολουθεί μια σύντομη εργασιακή εμπειρία για την Guzzini, τόσο εντός της εταιρείας στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με στόχο την ανάπτυξη νέων έργων.
Οι δεξιότητές του του επιτρέπουν να εργάζεται σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας σχεδιασμού, δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες μεταξύ των εμπορικών σημάτων και της χρήσης του ίδιου του προϊόντος.
Το 2015 άνοιξε το στούντιο του στο Μιλάνο και έκτοτε συνεργάζεται με μερικά από τα πιο σημαντικά brands του κλάδου.
Αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος σχεδιασμού για διάφορες διεθνείς μάρκες, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ προϊόντος και στρατηγικού σχεδιασμού.
Από την επιστροφή του στο Μιλάνο είναι καθηγητής Σχεδιασμού Προϊόντων στο Istituto Europeo di Design.
Davide Oldani
Ο Davide Oldani, ο δημιουργός του Cucina POP - υψηλής ποιότητας και προσβασιμότητας - άνοιξε το εστιατόριό του D'O, το 2003, στη γενέτειρά του, το Cornaredo, κοντά στο Μιλάνο. Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα, οι πιο έγκυροι οδηγοί φαγητού στον κόσμο τον κατέταξαν ανάμεσα στους μεγαλύτερους σεφ της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας. Πριν ανοίξει το D'O, συνεργάστηκε με τους Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse και Pierre Hermé.
Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Ντέιβιντ Ολντάνι τιμήθηκε με το Ambrogino d'Oro από την πόλη του Μιλάνου.
Τον Νοέμβριο του 2013 προσκλήθηκε στο Harvard Business School για να μοιραστεί την εμπειρία του ως επιχειρηματίας μετά από ένα ιστορικό περιπτώσεων σχετικά με το εστιατόριό του που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business School Review: οι καθηγητές οικονομικών στο πανεπιστήμιο καθόρισαν την προσέγγισή του και την οργάνωσή του εφαρμόσιμη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και όχι μόνο στα εστιατόρια. Τον Μάρτιο του 2015 ο Davide Oldani θα πραγματοποιήσει ένα μάθημα στο University of Business στο Παρίσι HEC.
Τον Μάιο του 2014 άνοιξε το Davide Oldani Cafè - στη νέα πολυτελή Piazza στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου.
Έχει ονομαστεί Ambassador Expo 2015 και την ίδια χρονιά πήρε μέρος ως ομιλητής στο World Business Forum στο Μιλάνο
Το 2016 εγκαινίασε ένα εστιατόριο στη Μανίλα και άνοιξε το νέο του D'O στο Cornaredo, εξέλιξη του προηγούμενου, όπου θα μπορέσει να δημιουργήσει «μέγιστη» κουζίνα, ικανή να μετρηθεί με τις άλλες κουζίνες της χώρας μας. και όχι μόνο. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ανακηρύχθηκε Food & Sport Ambassador από την CONI και επιλέχθηκε ως σεφ του Casa Italia για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η δραστηριότητά του ως σχεδιαστής γεννιέται από την έντονη παρατήρηση των καλεσμένων του και των συνηθειών τους. Τραπέζια, καρέκλες, πιάτα, επιτραπέζια σκεύη και γυάλινα σκεύη είναι εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία της κουζίνας POP: απλή, λειτουργική, κομψή.