4 Πρότασεις διακόσμησης που θα κάνουν το παιδικό δωμάτιο πιο δημιουργικό.

Ήρθε η ώρα να ανακαινίσετε το παιδικό δωμάτιο και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, πώς να το κάνετε αιθέριο και δημιουργικό ;
Εμείς σας  προτείνουμε κάποιες πρωτότυπες  λύσεις  που θα δώσουν διαφορετικό ύφος στο χώρο του παιδιού σας.

Ας ξεκινήσουμε από το φωτιστικό  οροφής , το οποίο αποτελεί και την κύρια πηγή φωτισμού του δωματίου. Μία υπέροχη πρόταση έρχεται από την εταιρία Estiluz με το Baloon σχέδιο των CrousCalogero. Προσδίδει εξαιρετικό διάχυτο φωτισμό με κατεύθυνση σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου. Με τη μοναδική αυτή έμπνευση θα δωθεί στον εσωτερικό κόσμο του παιδιού σας τροφή για όμορφα όνειρα γεμάτα φαντασία και περιπέτεια.

Έχετε βαρεθεί την έννοια και τη μορφή του κλασσικού κομοδίνου δίπλα στο κρεβάτι και ψάχνετε κάτι ευέλικτο που μπορεί να σας καλύψει αυτή την ανάγκη αλλά και όχι μόνο;
Η λύση βρίσκεται στo Βoby, σχέδιο του Joe Colombo  το 1970 για την εταιρία B-Line.
Είναι μία τροχήλατη αποθηκευτική μονάδα η οποία έχει γράψει τη δική της  ιστορία στο σχεδιασμό. Η λειτουργικότητα και η λεπτομέρεια είναι τα δυνατά σημεία της. Η οποία μαζί με μια αναμφισβήτητα ποπ γεύση χάρης του υλικού (αποτελείται από abs έκχυσης φορμαρισμένου πλαστικού μεγάλης αντοχής) όσο και  λόγω του χρώματος  (πχ  κόκκινο ή πράσινο) ,παρέχει  ευέλικτη προσαρμοσμένη χωρητικότητα αποθήκευσης. Ενώ οι ρόδες πολυπροπυλενίου εγγυώνται την πλήρη κινητικότητα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε και να τακτοποιήστε τα μικροαντικείμενα του παιδιού σας στα συρτάρια τα οποία είναι είτε βαθειά είτε ρηχά , (εσείς το επιλέγετε), καθώς και στις πλαϊνές θέσεις. Διαθέτει και αφαιρούμενα καπάκια για μακρόστενα αντικείμενα.Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο SMAU το 1971 και αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής  τόσο του MoMA (Modern Art In New York Museum) όσο και της "Triennale» στο Μιλάνο.


Ποια είναι η προτίμηση σας σε ζωάκια και χρώματα; Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιού σας για τις αγαπημένες κρεμάστρες του. Πρόκειται για μία καταπληκτική σειρά  από κρεμάστρες της σειράς La fontaine σχέδιο των Piks design για την εταιρία Eno Studio.
Ζευγάρια διαφορετικών, αταίριαστων ζώων το κάθε ένα σε διαφορετικό χρώμα από το άλλο σαν μία οντότητα που συντροφεύουν τον τοίχο του δωματίου του παιδιού σας. Εκεί θα μπορέσει να  κρεμάσει το παλτό του, τη τσάντα του και άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

 

Τέλος δεν θα μπορούσα να ξεχάσω το διαφορετικό  παιδικό γραφείο - σκύλος, Le Chien Savant, από τον Philippe Starck για την εταιρεία Magis. Μπορεί να καθίσει στο αγαπημένο του γραφείο και να ζωγραφίσει ή να διαβάσει τα μαθήματα του.

Αυδής Δημήτρης

E-mail: dimitris@lightplus.gr